home.jpg

ARACHNE

Journalist, kookboekenschrijver, reisleider & kok

Ik droom en denk in verhalen. Mijn studies Taal & Cultuur van Latijns-Amerika, Internationale Ontwikkelingsstudies en een postmaster in Journalistiek, combineerde ik eerst als freelancejournalist. Ik reisde veel en ver. Daarna werkte ik ruim twee jaar als crossmediaal eindredacteur bij EO BEAM.
Begin 2018 ben ik wederom voor mezelf begonnen. In 2016 schreef ik al het kookboek Meet The Chef, waarin 24 Leidse chef-koks worden uitgelicht en vertellen over hun passie voor het koken en hun favoriete recept geven. Inmiddels heb ik bijna twee jaar een (twee)wekelijkse kookcolumn in het Visie Magazine.

bloed kruipt waar het niet gaan kan

Nadat ik deze zomer als reisbegeleider in Costa Rica en Panama zat, besloot ik dat ik mijn werk nog meer rondom eten wilde creëren. Mijn liefde voor koken en andere culturen komen samen in het nieuwe kookboek Eten als Liefdestaal dat begin november verschijnt. Hiervoor interviews 19 migrantenvrouwen in Nederland, samen kookten we 100 wereldgerechten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan – zo word ik per half november parttime kok bij het nieuwe Latijns-Amerikaans restaurant Tabu in Leiden.

Conclusie, ik ben niet in een hokje te vangen en word van afwisseling in mijn werk blij. Als ik mezelf moet omschrijven: creatief, enthousiast, bruggenbouwer, veelzijdig, pionier, zorgzaam, mens- en taakgericht, avontuurlijk - ik sta altijd open voor een nieuw avontuur in welke vorm dan ook.  

 
 
Arachne portret bij Bio-3.jpg